Υλικά (για 8 μερίδες):
Για το φύλλο:

  • 250γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 120γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100ml γάλα 1,5%, χλιαρό
  • 60ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:

  • 1 φλ κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ μελιτζάνες ψιλοκομμένες
  • ½ φλ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • ½ φλ πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ κίτρινο τυρί light
  • 4 αυγά
  • 1 φλ γάλα 1,5%
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι γ.ο.χ και το αλατοπίπερο.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, ρίχνοντας σταδιακά 150ml χλιαρό νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη, μαλακή ζύμη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Σωτάρουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι ένα-ένα τα υπόλοιπα λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, μανιτάρια) ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μαγειρεύοντάς τα ξεχωριστά.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο.
  7. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα ντοματίνια και ½ φλ κίτρινο τυρί.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  9. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  10. Μεταφέρουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  11. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, προσθέτουμε τη γέμιση και το υπόλοιπο τυρί  και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  12. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Λωτός: Το άγνωστο φθινοπωρινό φρούτο που κάνει θαύματα

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο που -αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό- έχει μεγάλη διατροφική αξία! Πρόκειται για ένα

Αυγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά και το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και επίσημα! Αν έχεις ξεκινήσει τα μπάνια σου ή

Overnight oats με γλυκοπατάτα, σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Το overnight oats είναι η καλύτερη και πιο γρήγορη επιλογή πρωινού! Εκτός από πολύ υγιεινό και νόστιμο, είναι η καλύτερη