Μια πρωτότυπη και πολύ υγιεινή συνταγή που, ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης του ψαριού, αξίζει να τη δοκιμάσεις. Με όλα τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού, είναι ιδανικά ακόμα και για τα παιδιά που δεν τρώνε εύκολα ψάρι.

Υλικά για 10 μπιφτέκια:

  • 1 κιλό φιλέτο ψαριού (γλώσσα, πέρκα, μπακαλιάρος)
  • 1 φλ σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 300γρ πατάτες βρασμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ μαϊντανός
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

  1. Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο σε πυρέξ.
  2. Τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε το ψάρι στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το καρότο, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το ψημένο ψάρι σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
  8. Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτέκια.
  9. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Διατροφικές συμβουλές για τον Μαραθώνιο

Η ημέρα του Μαραθωνίου πλησιάζει! Αν έχετε αποφασίσει να συμμετέχετε στον Μαραθώνιο της Κυριακής, εκτός από την προπόνησή σας, θα

Γιαουρτλού με κιμά και αραβικές πίτες

Το γιαουρτλού με αραβικές πίτες είναι η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου, αλλά και του κλασικού γιαουρτλού. Είναι πανεύκολο, πολύ γρήγορο

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι μια χορταστική και πεντανόστιμη εναλλακτική της κλασικής ομελέτας. Είναι ένα γεύμα πλούσιο