Μελιτζάνες γεμιστές με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί

Υλικά:

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 κ.σ. διάφορα μπαχαρικά (ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ σάλτσα ντομάτας
  • 60γρ κίτρινο τυρί light
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
  3. Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε στη μέση και κάνουμε διαγώνιες τομές με ένα μαχαίρι.
  4. Βάζουμε τη μελιτζάνα στο ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τρίβοντας την ντομάτα και ανακατεύοντας τον χυμό της με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό τους.
  8. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  9. Βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  10. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη ρίγανη και πιπέρι.

Μελιτζάνες γεμιστές με σάλτσα ντομάτας, φέτα και ελιές

Υλικά:

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80γρ φέτα light ή ανθότυρο
  • 4 ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
  3. Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε στη μέση και κάνουμε διαγώνιες τομές με ένα μαχαίρι.
  4. Βάζουμε τη μελιτζάνα στο ταψί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τρίβοντας την ντομάτα και ανακατεύοντας τον χυμό της με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό τους.
  8. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και τις ελιές και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
  9. Σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.

5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Καλαμάρι Στιφάδο

Βασιλικός Εκτέλεση: Καλαμάρι στιφάδο με ντομάτα, κρασί & ελιές Μια από τις πιο γευστικές και εύκολες συνταγές για καλαμάρι! Είναι

Βασιλόπιτα κέικ ή τσουρέκι; Ποιες οι θερμίδες και η διατροφική τους αξία;

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται! Συνήθως βρίσκουμε βασιλόπιτα τύπου κέικ ή τσουρέκι και ανάλογα με τη συνταγή με την

Λωτός: Το άγνωστο φθινοπωρινό φρούτο που κάνει θαύματα

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο που -αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό- έχει μεγάλη διατροφική αξία! Πρόκειται για ένα