Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς Μπατζίνα

Η παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας είναι από τις πιο καλοκαιρινές και εύκολες πίτες που θα δοκιμάσεις! Δοκίμασέ την ως σνακ στη δουλειά, ως βραδινό ή και μεσημεριανό. Εννοείται ότι τα παιδιά θα τη λατρέψουν.

Υλικά:

  • 3 φλ. κολοκυθάκια (περίπου 1 κιλό κολοκυθάκια)
  • 1 ½ φλ νιφάδες βρώμης, αλεσμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 αυγά
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 200γρ γιαούρτι 2%
  • 200γρ ανθότυρο ή φέτα χαμηλή σε λιπαρά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Άνηθος
  • Δυόσμος (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για μία ώρα.
  2. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά πιέζοντας με τα χέρια.
  3. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας.
  5. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Τάρτα με καλοκαιρινά λαχανικά

Αν θες να αξιοποιήσεις τα λαχανικά εποχής που έχεις στο ψυγείο σου, μπορείς να τα δοκιμάσεις σε μια διαφορετική εκδοχή,

Κέικ βρώμης χωρίς ζάχαρη

Εύκολο και γρήγορο κέικ βρώμης, πλούσιο σε πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη, αλλά με υπέροχη γεύση! Εκτέλεση:

Κολοκυθόσουπα: Συνταγή για την πιο light & νόστιμη φθινοπωρινή σούπα

Οι σούπες τώρα το φθινόπωρο είναι αγαπημένη επιλογή, αφού είναι εύκολες, θρεπτικές, νόστιμες και χορταστικές! Η κολοκυθόσουπα είναι μια από