Καλαμάρι στιφάδο με ντομάτα, κρασί & ελιές

Μια από τις πιο γευστικές και εύκολες συνταγές για καλαμάρι! Είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 600γρ καλαμάρι, σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 400γρ τομάτες κονκασέ
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • 1 φλ ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Βασιλικός
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρασί, τις ελιές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας όποτε χρειάζεται.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με βασιλικό
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Χριστουγεννιάτικες σαλάτες: Οι πιο νόστιμες και υγιεινές συνταγές

Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: 1/3 φλ cranberries Για το dressing: Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε. Σαλάτα με αχλάδι,

Γρήγορη τυρόπιτα στην τοστιέρα

Πιπέρι, Ρίγανη Εκτέλεση: Η πιο γρήγορη, εύκολη και υγιεινή τυρόπιτα που μπορείς να φτιάξεις! Με λίγα υλικά, χωρίς να χρειάζεσαι

Καλαμάρια: Υγιεινές συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό της νηστείας

Τα καλαμαράκια είναι το απόλυτο θαλασσινό της νηστείας και όχι μόνο! Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει τηγανητά, αλλά υπάρχουν πολλές