Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς Μπατζίνα

Η παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας είναι από τις πιο καλοκαιρινές και εύκολες πίτες που θα δοκιμάσεις! Δοκίμασέ την ως σνακ στη δουλειά, ως βραδινό ή και μεσημεριανό. Εννοείται ότι τα παιδιά θα τη λατρέψουν.

Υλικά:

  • 3 φλ. κολοκυθάκια (περίπου 1 κιλό κολοκυθάκια)
  • 1 ½ φλ νιφάδες βρώμης, αλεσμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 αυγά
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 200γρ γιαούρτι 2%
  • 200γρ ανθότυρο ή φέτα χαμηλή σε λιπαρά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Άνηθος
  • Δυόσμος (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για μία ώρα.
  2. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά πιέζοντας με τα χέρια.
  3. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας.
  5. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Μακαρονάδα φούρνου με κιμά μανιταριών και τυριά

Αν σου αρέσουν κι εσένα οι μακαρονάδες, σου δίνουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα φούρνου με κιμά

Ψητό μήλο γεμιστό με σταφίδες & καρύδια

Κανέλα Εκτέλεση: Η πιο υγιεινή και γρήγορη εκδοχή γλυκού είναι αυτή! Για όλες τις στιγμές που θες να φας ένα

Μανιτάρια με λαχανικά στο τηγάνι: Η πιο light και εύκολη συνταγή

Η σαλάτα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ωμά λαχανικά! Ειδικά τώρα που κρυώνει ο καιρός, μπορείς να την απολαύσεις με