Καλαμάρι στιφάδο με ντομάτα, κρασί & ελιές

Μια από τις πιο γευστικές και εύκολες συνταγές για καλαμάρι! Είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 600γρ καλαμάρι, σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 400γρ τομάτες κονκασέ
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • 1 φλ ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Βασιλικός
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρασί, τις ελιές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας όποτε χρειάζεται.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με βασιλικό
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Πατάτες γεμιστές με κιμά

Η πιο εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε με τον κιμά που έχει περισσέψει! Αν σας περίσσεψε κιμάς και αναρωτιέστε

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς Μπατζίνα Η παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας είναι από τις πιο καλοκαιρινές και

Μανιτάρια με λαχανικά στο τηγάνι: Η πιο light και εύκολη συνταγή

Η σαλάτα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ωμά λαχανικά! Ειδικά τώρα που κρυώνει ο καιρός, μπορείς να την απολαύσεις με