• Λαχανικά όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
  • Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, πιπεριές & ντομάτες: Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Η ντομάτα περιέχει επίσης και λυκοπένιο, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.
  • Ψάρια όπως σαρδέλες, σολομός, τσιπούρα, σκουμπρί είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου.
  • Παντζάρια: Έχουν αντικαρκινική δράση, μιας και είναι πλούσια σε καροτενοειδή και πολυφαινόλες.
  • Ελαιόλαδο: Λόγω της βιταμίνης Ε και των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχει, προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου.
  • Πράσινο τσάι και κακάο: Χάρη στις κατεχίνες που περιέχουν συμβάλλουν στη πρόληψη του καρκίνου.

Ο ισορροπημένος τρόπος ζωής και διατροφής είναι το κλειδί για την πρόληψη του καρκίνου.

  1. Επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Το αυξημένο βάρος συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
  2. Καταναλώνουμε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.
  3. Περιορίζουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στη 1 φορά την εβδομάδα.
  4. Αποφεύγουμε τα αλλαντικά και τη ζάχαρη.
  5. Αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα.
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Γλυκό μετά το φαγητό: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται;

Ο ψυχολογικός παράγοντας,όπως το στρες, η στεναχώρια και η κούραση επηρεάζει έντονα την επιθυμία μας για γλυκό. Όταν είμαστε πιεσμένοι

Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το βάρος μας;

Η κατάσταση της υγείας. Για να πετύχουμε αύξηση του βάρους μας, είναι απαραίτητο να πετύχουμε θετικόενεργειακό ισοζύγιο στην κάθε μέρα

Ομιλία για την παιδική διατροφή στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Με τον σπουδαίο σεφ, αλλά πάνω από όλα υπέροχο άνθρωπο, Πέτρο Συρίγο, είχαμε τη χαρά να μαγειρέψουμε παρέα με τα