Οι σούπες τώρα το φθινόπωρο είναι αγαπημένη επιλογή, αφού είναι εύκολες, θρεπτικές, νόστιμες και χορταστικές!

Η κολοκυθόσουπα είναι μια από αυτές τις σούπες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτόν τον χειμώνα. Είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ, αλλά και χορταστικό φθινοπωρινό γεύμα. Απολαύστε την ως κυρίως γεύμα, ή ως ελαφρύ βραδινό ή ορεκτικό στο τραπέζι σας.

Η κολοκύθα τώρα το φθινόπωρο είναι στην καλύτερη εποχή της και χάρη στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας.

Ποια είναι η θρεπτική αξία της κολοκύθας;

  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο και πολυφαινόλες. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από πολλές χρόνιες ασθένειες, αλλά και διάφορες μορφές καρκίνου. Το β-καροτένιο είναι πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α και προστατεύει την όραση, τα οστά και το δέρμα μας.
  • Περιέχει βιταμίνη C, που ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθάει την αντιμετώπιση των λοιμώξεων και των ιώσεων.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς.
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Περιέχει βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε, Β6, φυλλικό οξύ, καθώς και μέταλλα-ιχνοστοιχεία, όπως ο χαλκός, το ασβέστιο και ο φώσφορος.

Η κολοκύθα είναι επίσης χαμηλή σε θερμίδες και δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Συγκεκριμένα, 100γρ κολοκύθας δίνουν περίπου 25 θερμίδες. Επομένως, είναι ιδανική για όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους και ψάχνουν γεύματα νόστιμα και ταυτόχρονα χαμηλές σε θερμίδες.

Συνταγή για κολοκυθόσουπα

 

 

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, σε κομμάτια
  • 2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 φλ γάλα 1,5%
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • Κάρυ
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά στην κατσαρόλα.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με γιαούρτι ή τυρί και παξιμάδι ή φρυγανισμένο ψωμί.
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Διατροφικές συμβουλές για τον Μαραθώνιο

Η ημέρα του Μαραθωνίου πλησιάζει! Αν έχετε αποφασίσει να συμμετέχετε στον Μαραθώνιο της Κυριακής, εκτός από την προπόνησή σας, θα

Μανιτάρια με λαχανικά στο τηγάνι: Η πιο light και εύκολη συνταγή

Η σαλάτα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ωμά λαχανικά! Ειδικά τώρα που κρυώνει ο καιρός, μπορείς να την απολαύσεις με

Γλυκοπατάτα: Τι σου προσφέρει & συνταγές για να τη βάλεις στη διατροφή σου!

Η γλυκοπατάτα έχει αρχίσει να μπαίνει όλο και συχνότερα στο διατροφικό μας μενού και αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμα,