Τι μπορεί να μας προσφέρει η φράουλα;

  1. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, που βελτιώνει την υγεία του δέρματος και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  2. Έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Τα φλαβονοειδή και οι βιταμίνες που περιέχει, μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου, θρομβώσεις και καρδιαγγειακά νοσήματα.
  3. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, που μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
  4. Περιέχει κάλιο, που βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
  5. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  6. Είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ.
  7. Έχει λίγες θερμίδες, καθώς δίνει μόλις 32 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Η γλυκιά της γεύση μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το βάρος και τις λιγούρες σου για γλυκό δίνοντάς σου μια πολύ πιο υγιεινή και light επιλογή.

Ας εκμεταλλευτούμε τα οφέλη και την ξεχωριστή γεύση της φράουλας ετοιμάζοντας πεντανόστιμες και υγιεινές μπάρες με βρώμη! Με λίγα υλικά, με μια πολύ εύκολη διαδικασία, θα έχουμε ένα υπέροχο σνακ, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Τι θα χρειαστούμε;

Για τον πουρέ φράουλας:
  • 500γρ φράουλες
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. σπόροι τσία
Για τη ζύμη:
  • 150γρ βρώμη
  • 170γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 80γρ ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 60γρ μέλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αμύγδαλα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (με αντιστάσεις).
  2. Ετοιμάζουμε τον πουρέ φράουλας, πολτοποιώντας τις φράουλες με ένα πιρούνι και ανακατεύοντάς τες σε ένα μπολ με το μέλι και τους σπόρους τσία.
  3. Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε στο μούλτι τη βρώμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το μέλι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να έχουμε την υφή ζύμης.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει η ζύμη μας πιο μαλακή.
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Κρατάμε 1 φλ ζύμης στην άκρη και απλώνουμε την υπόλοιπη στο ταψί πιέζοντας με τα δάκτυλά μας.
  6. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τον πουρέ φράουλας.
  7. Θρυμματίζουμε από πάνω τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.class-list-color
  9. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
5 4 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Βασιλόπιτα κέικ ή τσουρέκι; Ποιες οι θερμίδες και η διατροφική τους αξία;

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται! Συνήθως βρίσκουμε βασιλόπιτα τύπου κέικ ή τσουρέκι και ανάλογα με τη συνταγή με την

Πανεύκολες γεμιστές πιπεριές με κιμά, καλαμπόκι, τυρί και ελιές

Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό που συνήθως τα μαγειρεύουμε με ρύζι ή κιμά. Ας τα

Overnight oats με γλυκοπατάτα, σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Το overnight oats είναι η καλύτερη και πιο γρήγορη επιλογή πρωινού! Εκτός από πολύ υγιεινό και νόστιμο, είναι η καλύτερη