Υλικά:

  • 200γρ πλιγούρι
  • 200mL νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ cranberries
  • 1 ρόδι, καθαρισμένο
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορος
  • ½ φλ κάσιους
  • 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μανταρίνια, καθαρισμένα
  • Μαϊντανός
  • Ρίγανη
Για το dressing:

  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε το πλιγούρι στο τηγάνι με το καπάκι του για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας με το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά του dressing και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
5 4 ψήφοι
Αξιολόγηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Νεότερα
Παλαιότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Δροσερη σαλάτα με φακές και dressing πορτοκαλιού

Χυμός από 1 πορτοκάλι Εκτέλεση: Παξιμάδια ολικής αλέσεως, συνοδευτικά Για το dressing: Αν έχεις βαρεθεί τα όσπρια σε σούπα, ειδικά

Λωτός: Το άγνωστο φθινοπωρινό φρούτο που κάνει θαύματα

Ο λωτός είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο που -αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό- έχει μεγάλη διατροφική αξία! Πρόκειται για ένα

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι μια χορταστική και πεντανόστιμη εναλλακτική της κλασικής ομελέτας. Είναι ένα γεύμα πλούσιο