ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

  • EDTA (πρόσθετο τροφίμων).
  • Βιταμίνης Α (καρότα, γλυκοπατάτες, συκώτι, λιπαρά ψάρια).
  • Η απορρόφηση του σιδήρου μειώνεται όταν συνδυάζεται με τροφές που περιέχουν:

    • Ασβέστιο (γάλα, γιαούρτι, τυρί),
    • Πολυφαινόλες (καφές, τσάι, σοκολάτα, κόκκινο κρασί),
    • Οξαλικό οξύ (σπανάκι, κακάο),
    • Σόγια,
    • Φωσβιτίνη (κρόκοι αυγών),
    • EDTA (πρόσθετο τροφίμων).
  • Βιταμίνης Α (καρότα, γλυκοπατάτες, συκώτι, λιπαρά ψάρια).